Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Jablečná povidla v domácí pekárně - jablečná marmeláda v domácí pekárně

Jablečná marmeláda v domácí pekárně

Ingredience: 1 kg nakrájených jablek, cukr, 1 Gelfix, 2 lžičky kyseliny citronové

Nebo: 1 kg nakrájených jablek, želírovací cukr, 2 lžičky kyseliny citronové

Nastavení pekárny: program Džem/Marmeláda

Postup: Do formy pekárny dáváme malé kousky nakrájených jablek a použijeme buď Gelfix, nebo z receptu vynecháme cukr a dáme pouze ovoce, kyselinu citronovou a želírovací cukr. Vždy se řídíme návodem na sáčku – poměr ovoce a cukru! Spustíme program Džem/Marmeláda. Po ukončení programu ihned formu vyjmeme (pozor, je horká, použijeme kuchyňské rukavice, chňapku či utěrku) a lijeme do čistých sklenic, ale neplníme až po okraj – můžeme zalít 1 víčkem rumu. Poté ihned uzavřeme a otočíme aspoň na 10 minut na víčko, aby se chytlo. Po úplném vychladnutí uložíme do chladna.

Kdo nemá rád kousky ovoce anebo se mu nebude zdát džem dostatečně hladký, může jej ihned po ukončení programu dát do mixéru. Z 1 kg ovoce je asi pět 375 ml skleniček.

Zdroj: Jablečná povidla v domácí pekárně
Zveřejněno: 26.9.2018



SiteMAP