Facebook Twitter Pinterest email tisk

Křenová omáčka od babičky - omáčka

Omáčka

Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a chvíli mícháme. Ještě světlou jíšku zalijeme vývarem z vařeného masa (je lepší vývar vychladit). Opepříme, osolíme a vaříme 20 minut. Občas promícháme, aby se nám nepřipálila. Do omáčky přidáme nastrouhaný křen a cca 5 minut dále vaříme. Poté vše rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Vrátíme na plotnu, přidáme cukr, citronovou šťávu, smetanu a znovu provaříme. Nakonec křenovou omáčku dochutíme solí či pepřem.

Takto připravená klasická křenová omáčka se podává s karlovarskými koulemi a krájeným vařeným masem.

Zdroj: Křenová omáčka od babičky
Zveřejněno: 6.12.2018



SiteMAP