Bezinková šťáva z plodů - recept na bezinkový sirup za studena
Recept na bezinkový sirup za studena
Suroviny:
- 1 kg čisté vymačkané šťávy z bezinek
- 1,5 l vody
- 1 kg pískového cukru
- 1 balíček kyseliny citronové
- 1 balíček konzervačního přípravku
Postup:
Natrhané bezinky neboli černý bez omyjeme, otrháme od stopiček a na strojku na maso nebo lisu na ovoce prolisujeme. Měli bychom mít alespoň jeden litr šťávy. Převaříme si vodu, kterou nalijeme do vymačkané šťávy, přidáme cukr a balíček kyseliny citronové. Vše důkladně smícháme dohromady a necháme v chladnu vystydnout. Poté si v malém množství šťávy rozmícháme balíček konzervačního přípravku, abychom předešli plísním a kvašení, a nalijeme do zbytku šťávy. Vychladlou šťávu plníme do lahví. Skladujeme v chladu, nejlépe lednici. Šťáva z černého bezu je velice chutná a zdravá.
Zdroj: Bezinková šťáva z plodů
Zveřejněno: 30.10.2018