Facebook Twitter Pinterest email tisk

Recepty na srnčí medailonky - srnčí medailonky na červeném víně

Srnčí medailonky na červeném víně

Ingredience: 1 cibule, špetka soli, špetka mletého černého pepře, 100 g čerstvých žampionů, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 snítky čerstvého tymiánu, 2 polévkové lžíce čerstvých brusinek, 250 ml červeného kvalitního vína, 3 polévkové lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 600 g srnčího hřbetu, 8 plátků anglické slaniny

Postup: Maso očistěte a nakrájejte jej na silnější plátky.

Připravte si marinádu: Smíchejte červené víno s tymiánem. Plátky masa opepřete a naložte do marinády. Nechte je marinovat alespoň jeden den. Maso vyndejte z marinády, osušte a osolte.

V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a plátky po obou stranách opečte. Poté je z kastrolu vyjměte a uchovejte teplé. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte. Do hotového výpeku vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Vše zaprašte moukou a podlijte marinádou. Omáčku za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Nakonec do ní vmíchejte brusinky. Slaninu nakrájejte na plátky a opečte ji dokřupava. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Slaninu vyjměte a ve výpeku orestuje žampiony. Do houbové omáčky vložte slaninu a medailonky a vše společně prohřejte. Srnčí plátky rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a ozdobte slaninou. Podávejte s pečenými brambory.

Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019



SiteMAP