Facebook Twitter Pinterest email tisk

Úprava srnčího masa - srnčí ragú na víně

Srnčí ragú na víně

Ingredience:

Postup přípravy:

Maso si omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Připravíme si hrnec, v něm zahřejeme olej. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli, kterou pak na oleji zpěníme. Očistíme, oloupeme a nakrájíme si celer a mrkev, zeleninu pak přidáme k cibuli a vše zasypeme cukrem. Jakmile začne cukr karamelizovat, přidáme k zelenině maso a zprudka ho ze všech stran opečeme. Maso pak zalijeme připravenou citronovou šťávou a nastrouháme k němu citronovou kůru, přidáme koření, bobkový list a tymián. Vše zalijeme vývarem, červeným vínem a osolíme. Maso pak zhruba dvě hodiny dusíme pod pokličkou v troubě. Nakonec omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem a dochutíme brusinkovou zavařeninou a švestkovými povidly. Na závěr si očistíme žampiony, osmažíme je na másle a dochutíme kmínem a solí. Žampiony ještě přidáme do omáčky. A je hotovo.

Zdroj: Úprava srnčího masa
Zveřejněno: 23.2.2019



SiteMAP