Facebook Twitter Pinterest email tisk

Švestkový koláč - Švestkový koláč s drobenkou nekynutý

Švestkový koláč s drobenkou nekynutý

Ingredience na koláč: 200 ml plnotučného mléka, 150 ml rostlinného oleje, 10 lžiček cukru krupice, špetka soli, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, ½ čerstvého droždí, švestek dle libosti

Ingredience na drobenku: 160 g hrubé mouky, 80 g změklého másla, 80 g cukru krupice

Postup: V mouce uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a rychle zpracujeme se zbylými ingrediencemi v těsto. Těsto je poměrně mastné, takže se s ním snadno pracuje. Těsto hned rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Navrch poklademe ovoce. Z mouky, másla a cukru rukama vytvoříme drobenku. Ovoce zasypeme hotovou drobenkou a dáme do trouby předem vyhřáté na 175 °C. Pečeme asi 40 minut.

Zdroj: Švestkový koláč
Zveřejněno: 7.2.2019



SiteMAP