Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Jablkovotvarohový koláč - tvarohový koláč s jablky a drobenkou

Tvarohový koláč s jablky a drobenkou

Suroviny:

Těsto:

Ostatní:

Drobenka:

Postup:

Smícháme změklé máslo, vejce a cukr, přidáme tvaroh a znovu smícháme nebo ušleháme v hladkou hmotu. Přidáme mouku, prášek do pečiva a vše dobře promícháme. Těsto bude hustší, rozetřeme ho na připravený plech a na něj rovnoměrně nasypeme nastrouhaná nebo na kostičky nakrájená jablka. Pokapeme citronovou šťávou. Můžeme ještě posypat rozinkami nebo ořechy. Nakonec celý koláč posypeme připravenou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, zhruba 35–40 minut.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč
Zveřejněno: 6.11.2018



SiteMAP