Facebook Twitter Pinterest email tisk

Recepty na srnčí medailonky - Úprava srnčího masa na medailonky

Úprava srnčího masa na medailonky

Na přípravu minutek ze zvěřiny se používá maso mladých kusů, dostatečně odleželé. Předběžná příprava je stejná jako u ostatních mas, ale pro svou specifickou vůni a chuť dáváme zvláštní důraz na nakládání a moření. Nejvhodnější je maso z vykostěné kýty a hřbetu. Zvěřina je velmi sezonní surovina a většinou se nenabízí po celý rok. Krátkým naložením masa do směsi zeleniny, cibule a divokého koření můžete zmírnit výrazné aroma a (pa)chuť, v marinádě nebo v podmáslí taky jako zázrakem zkřehne i maso jinak ne právě nejmladšího „paroháče“. Zvěřina obsahuje jen velmi málo tuku, takže je k vysušení náchylnější než jakékoli jiné maso. Další možností, jak zabránit vysušení, je maso ještě před tepelnou úpravou pořádně prošpikovat, pernaté zvěři v troubě neuškodí ani celotělový zábal z plátků slaniny. A konečně čím zvěřinu doplnit? Z koření se kromě soli a divokých směsí hodí hlavně bylinky: petrželka, tymián, rozmarýn nebo meduňka. Nejvíc si ale zvěřina rozumí s tím, co je stejně jako ona nejlepší na podzim: s dýní, houbami, brusinkami, šípky, případně se zelím. A samozřejmě s vínem.

Zdroj: Recepty na srnčí medailonky
Zveřejněno: 15.2.2019



SiteMAP