Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou - vepřová panenka s omáčkou ze zeleného pepře

Vepřová panenka s omáčkou ze zeleného pepře

Suroviny:

Suroviny na omáčku:

Postup:

Vepřovou panenku opláchneme a nakrájíme ji na tlustší špalíčky. Můžeme je malinko poklepat, ale není to nutné. Lehce osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme máslo s troškou oleje a špalíčky osmahneme z obou stran zhruba 4–5 minut. Poté přendáme do hrnce s poklicí a udržujeme v teple.

Omáčka:

Na hlubší pánvi nebo v hrnci rozpustíme máslo, na něm osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme utřený stroužek česneku a zelený pepř. Poté přilejeme vývar se smetanou a pomalu vaříme. Vaříme tak dlouho, dokud nám omáčka nezhoustne. Ochutnáme a případně dosolíme. Maso nachystáme na talíř a přelijeme hotovou omáčkou. Takto připravené vepřové na zeleném pepři můžeme podávat se šťouchanými brambory nebo s hranolky.

Zdroj: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
Zveřejněno: 5.2.2019



SiteMAP